Mikrofon Modelleri

Mikrofon Modelleri

Mikrofon Günlük hayatımızda sürekli kullandığımız cihazlardandır.Ses dalgalarını, elektrik sinyaline dönüştürerek sesi yakalayan cihaz olan mikrofon, analog sinyal olarak yükseltilebildiği gibi, bilgisayar ya da farklı dijital ses cihazlarıyla işlenerek, dijital sinyal haline dönüştürülebilmektedir.Mikrofon çeşitlerine baktığımızda birden fazla tip mikrofon bulunmaktadır.

En yaygın Kullanılan Mikrofon Tipleri ;

*Dinamik Mikrofonlar

*Kondenserler mikrofonlar

*Şerit Mikrofonlar


Mikrofon tipleri olduğu gibi yön olarakta mikrofonlar birbirinden ayrılmaktadır

Kardiodid Mikrofonlar : Sesi tek bir yönden yakalar.genelde kalp yada fasulye şeklindedir.Vocal yada tek bir ses içeren enstrümanları kaydetmek için tercih edilir

Çif Yönlü Mikrofonlar : Bu mikrofonlar da sesi çift yönden alabilirsiniz ve iki enstrümanı yada vocal sesini aynı anda kaydebilirsiniz.

Çok Yönlü Mikrofonlar : Sesi her açıdan yakalar.Dairesel bir deseni vardır.Genellikle vocal grupları ve toplu kayıt almak isteyenlerin tercih ettiği mikrofon yönü türüdür.


Gelbura.com, farklı mikrofon çeşitlerini stoğunda bulundururken, en kaliteli ve en yaygın mikrofon markaları için, uygun satış fiyatını sunmaktadır. Web site linkimizden tüm mikrofon çeşitlerimizi görebilir, 0 (850) 420 46 96 numaralı müşteri hizmetleri hattımızdan bizlere ulaşabilirsiniz.


Dinamik Mikrofonlar

Hareketli bobin mikrofonları olarak da adlandırılan dinamik mikrofonlar, anlaşılması en kolay mikrofonlardır. Temel olarak bir hoparlöre benzer. Ses dalgalarının mikrofona çarpması sonrasında, membran des dalgalarının ritmine göre hareketlenir.


Hareketli bobin mikrofonları, genellikle sahne için en uygun mikrofonlardır. Sağlamdır ve harici güç gerektirmez. En yaygın mikrofon tipi olan dinamik mikrofonlar, profesyonel stüdyolarda da rahatlıkla kullanılmaktadır.


Dinamik mikrofon özellikleri;


Daha uygun fiyatlıdır.

Daha dayanıklıdır.

Güç kaynağına ihtiyacı yoktur.

Canlı performansa uygundur.

Kondenser Mikrofonlar


Kondenser mikrofonlar, oldukça hassas mikrofonlardır. Ses basıncıyla titreşen ve ses sinyalini meydana getirmek için, iletken bir diyafram kullanılır. Sesin daha fazla yükselmesine karşı hassaslığını gösterir. Bu yüzden gitar amplifikatörlerini yakın kayıt altına almak için uygun değildir.


Çok hassas mikrofonlar olmasının yanında yoğunlaştırıcı mikrofonla, çok daha doğal ve pürüzsüz ses kaydı elde edilmektedir. Lastvoice kondenser stüdyo mikrofon, Yonka Müzik Market olarak tavsiye edeceğimiz, kondenser mikrofonlar arasındadır.


Kondenser mikrofonlar;


Vokal ya da akustik gitar kayıtlarında kullanılır.

Piyano ve akustik gitarlarda hassas kayıt yapar ve en küçük ayrıntıyı yakalar.

Güç kaynağı gerektirir.

Şerit Mikrofonlar


Şerif mikrofonlar; kayıt uzmanları için ve genel olarak kayıtlarında vintage ses isteyenler için uygun olan mikrofonlardır. Şerit mikrofonlar, bulundukları ortamdaki sesleri kaydeder. Nefesli ya da tellerden çıkan daha yüksek notaları doğru şekilde kayıt altına alır.


Şerit mikrofonlar, çok çeşitli akustik enstrümanları, profesyonel şekilde kayıt altına almak isteyenler için oldukça idealdir. Aktif şerit mikrofon ve pasif şerit mikrofon olarak iki çeşidi bulunur.


Şerit mikrofonlar;


Son derece hassas mikrofonlardır.

Vokaller, korolar, piyano, telli ve nefesli çalgıların kayıtlarında harikadır.

Bir oda içindeki tüm enstrümanları kayıt altına alabilir.

Oldukça yüksek maliyetlidir.

Youtuber PC Bilgisayar Kayıt Mikrofonları


Condenser mikrofon kategorisinin, günümüzde en çok PC bilgisayarda bilgisayar mikrofonu modeli olarak bilenen Youtuber PC bilgisayar kayıt mikrofonları; 1 adet condenser mikrofon, mikrofon süngeri, 2 adet 3.5mm’lik kısa ara kablo ve 1 adet kamera bağlantı aparatına sahiptir.


Kamera, fotoğraf makineleri, telefon, bilgisayar ile uyumlu olan youtuber kayıt mikrofonları, çok yönlü kardioid mikrofon özelliğini taşımaktadır. Gelbura.com olarak Maono AU-A04 youtuber kayıt mikrofonlarını tavsiye ediyoruz. Gelbura.com linkinden tüm mikrofon çeşitlerimizi görebilir, isteğinize ve beklentilerinize uygun olan mikrofon çeşitleri ve aksesuarlarını, en uygun fiyatlarla marketimizden temin edebilirsiniz.


Youtuber Yaka Mikrofonları


Youtuber yaka mikrofonları, günümüzde birçok youtuber tarafından kullanılmaktadır. Gelbura.com olarak yaka mikrofonlarında Maono AU-100 ve AU-200 youtuber yaka mikrofonlarını tavsiye ediyoruz.


Maono (AU-100,AU-200) telefonda, bilgisayarda, kamerada, fotoğraf makinesinde, ses kayıt cihazlarında, tablet, IPad, amfi, mikser gibi birçok farklı cihazda rahatlıkla uyum sağlayan, en popüler yaka mikrofonudur.


Pürüzsüz ses kalitesi ile kulaklarınızın sağlığını düşünen Maono yaka mikrofonları, ultra profesyonel deneyim sunmakla beraber, beklentilerinizi de en üst seviyede karşılamaktadır.




Yorum Yok

Yorum Yazın

Makaleye yorum yazabilmek için oturum açmanız gerekiyor. Aşağıdaki butona tıklayarak hesabınıza giriş yapabilirsiniz.