Klarnet Önerisi

Klarnet Önerisi

Klarnete başlamak istiyorsunuz fakat nasıl bir klarnet alacağınızı normal olarak bilmiyorsunuz. Hangi Klarneti Almalıyım? diye düşünüyorsanız, doğru yerdesiniz! Klarnet türleri ve markaları hakkında olan bu yazımıza hoş geldiniz!.

Bu yazımızda sizlere nasıl bir klarnet alacağınız hakkında tavsiyeler vereceğiz ve size sesine aşık olunası bu enstrümanı tanıtmaya çalışacağız.

KLARNET, SOL KLARNET VE SI BEMOL KLARNET OLARAK IKIYE AYRILIR. TÜRK MÜZIĞINDE SESINE AŞINA OLDUĞUMUZ KLARNET, SOL KLARNETTIR. TABII KI SI BEMOL KLARNETTE TÜRK MÜZIĞINDE KULLANILABILIR FAKAT DAHA ÇOK BATI MÜZIĞI VE BALKAN MÜZIĞINDE KULLANILMAKTADIR.

Her iki klarnetimiz de çoğu müzik tarzına uyum sağlayabilse de, yine de icra etmek istediğimiz müzik türüne göre bir klarnet seçimi yapmalıyız. Çünkü dediğimiz gibi her ne kadar her müzik türüne uyum sağlayabilseler de, sevdiğimiz müzik türünde alışkın olduğumuz tınılar vardır ve bu tınıların dışına çıkmak ilk etapta bizi klarnetten soğutabilir.

HANGİ KLARNETİ ALMALIYIM? SORUSUNDA Kİ İLK KURAL İCRA ETMEK İSTEDİĞİMİZ MÜZİK TÜRÜNE GÖRE BİR KLARNET SEÇİMİ YAPMALIYIZ!

Sol klarnetler, si bemol klarnetlere oranla biraz daha pahalıdır. Yani ucuz bulduğumuz klarnetin, si bemol mü yoksa sol mü olduğunu satın almadan önce mutlaka sormalıyız. Yani ucuz diye açıklamasına bakılmadan klarnet alınmamalıdır.

GELELİM Sİ BEMOL VE SOL KLARNETİN FARKLARINA!

  • Sol Klarnet, Si Bemol Klarnete göre daha uzundur.
  • Si Bemol Klarnette hiç bir ses deliğine basılmazsa çıkacak karar ses Fa, Sol Klarnette ise Re’dir.
  • Sol Klarnet, Si Bemol Klarnete göre daha pahalıdır.
  • Ses deliklerinin yerleri ve mandallarının dizilimleri farklıdır.
  • Si bemol klarnetin ses karakteristiği daha tizdir.
  • Sol klarnet ile koma sesler elde etmek, si bemol klarnetten çok daha kolaydır. (Bu nedenle Türk müziğinde sol klarnet kullanılır.)

Klarnet Marka Önerisi

Piyasa da çok değişik fiyat aralıklarında klarnetler görmek mevcut. Çin malı klarnetler üç aşağı beş yukarı aynı performansı sağlar fakat tabi ki bazıları diğerlerine nazaran daha iyi olabiliyor.

Genellikle sizlere başlangıç klarneti olarak, GYPSY veya Saturn Klarnetleri önermekteyiz. Bunun nedeni ise fiyatlarının uygun olması ve bulundukları fiyat aralığında ki en iyi klarnetler olmasıdır.Bu klarnet markalarının sol ve sib olan modellerini alabilirsiniz.

Gelbura.com GYPSY ve Saturn klarnetleri Klarnet kategorisinde en uygun fiyatlar ile bulundurmaktadır.

Yorum Yok

Yorum Yazın

Makaleye yorum yazabilmek için oturum açmanız gerekiyor. Aşağıdaki butona tıklayarak hesabınıza giriş yapabilirsiniz.