Klarnet Önerileri ve Klarnet Satın Alma Rehberi

Klarnet Önerileri ve Klarnet Satın Alma Rehberi

Klarnet çalmaya yeni başlayacak olanlar öncelikle kendilerine, bir klarnet nasıl olmalıdır gibi sorular sormaya başlarlar. Öncelikle klarnet alırken ne amaçla alındığı ve ne tarz bir müzik için alındığı çok önemlidir. Türkiye de genellikle Si bemol ve Sol klarnet yaygın kullanılan klarnet çeşitleridir. Bu türlerin dışında farklı klarnet çeşitleri de bulunmaktadır.

Sol Klarnet ve Si bemol Klarnet Arasındaki Farklar Nelerdir ?

Sol Klarnet Türk Müziği Tarzına daha uygunken Si bemol genellikle batı müziği tarzına daha uygun bir biçime sahiptir. Bu yüzden yansıttığınız tarza uygun bir klarnet almanız sizin için en uygunu olucaktır ve çalışmalarınız da size kolaylık sağlıyacaktır. Fiyat olarak Si bemol klarnetler sol klarnetlerden daha ucuza satılmasıyla bilinir.

Si bemol klarnet daha kısa sol klarnet ise daha uzundur.

Sol klarnette tek bir tuşa basmadan üflerlerseniz re notasını, si bemol klarnette ise tuşlara basmadan üflediğinizde Fa notasını çıkarabilirsiniz. Bu Klarnetlerin deliklerinin sıralanışı ve mandalları birbirinden farklıdır. Sol Klarnette koma seslerini çalmak si bemol klarnete göre daha kolaydır .

Nasıl Bir Klarnet Satın Almalıyım

Doğru Klarnetin seçimi sizin için çok önemli başlangıç aşamısında seçeceğiniz klarneti araştırırken gelbura.com klarnet kategorisinden faydalanabilirsiniz. Yanlış bir klarnet seçiminde ses çıkarmak bile oldukça zor olucaktır. Klarnet çalıcak kişi üretmek istediği veya çalmak istediği tarza göre bir seçim yapmalıdır.

Klarnet alırken sabit kalmanıza gerek yok bir çok markayı araştırabilir sizi fiyat ve kalite anlamında doyuracak klarneti alabilirsiniz. Klarnet fiyatları Sol klarnete ve Si bemol klarnete göre değişkenlik göstermektedir. İlla deneyerek almanıza da gerek yok önceden deneyen yada o klarneti kullanmış kişilerden bilgi alabilir her hangi bir internet sitesinden veya mağzadan satın alabilirsiniz, bu konuda önemli olan klarneti malzemesi ve daha önceden kullanan kişilerden olumlu yorum almasıdır. Bazı yazarlar internetten müzik aleti almanın yanlış olduğuna değinmektedir bana kalırsa kesinlikle yanlış bir düşünce bir çok internet sitesinde 15 ve 30 güne kadar iade ve değişim hakkı bulunmaktadır beğenmediğiniz takdirde ürünü geri yollayabilir paranızı geri alabilirsiniz. Gelbura.com dan satın aldığınız tüm müzik aletlerini 14 gün içerisinde koşulsuz iade edip paranızı geri alabilir veya ürün değişimi yapabilirsiniz.

1 Yorum

  • Onur K.

    Merhabalar ben sezen aksu gibi sanatciların müziklerini calmak icin bir klarnet arıyorum ve genelde baktığımda sadece batı ve türk müziği olarak ikiye ayrılıyor bu iki kategori siz dw biliyirsunuz ki bir cok alt daldan oluşmakta. Ben sol klarnet aldığımda Sezen Aksu gibi sanatçıların muziklerini calabilir miyim

Yorum Yazın

Makaleye yorum yazabilmek için oturum açmanız gerekiyor. Aşağıdaki butona tıklayarak hesabınıza giriş yapabilirsiniz.