Tıraş Makinesi Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyim

Tıraş Makinesi Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyim

Erkekler neredeyse her gün tıraş olma ihtiyacı varken her gün su, tıraş köpüğü, gibi ihtiyaçlarla zaman kaybetmektense tıraş makineleri ile neredeyse her yerde tıraş olma imkanı vermektedir. Bu makineler ile tıraş olmak bu kadar kolay hale gelmişken normal tıraş bıçakları ile yer değiştirirken tercih yaparken iyi bir değerlendirme yapmak gerekir. Bu değerlendirme esnasında tıraş makinesi nerede, nasıl kullanılacağının yanı sıra, cilt tipimize uygun karakterde bir makine seçimi ile doğru sonuç elde ederiz. Tıraş makinelerinin bir dezavantajını da unutmamak gerekir, bu dezavantaj ise tıraş bıçakları ile elde edildiği kadar pürüzsüz bir cilt edilememesidir.

Çoğu elektrikli tıraş makinesi artık şarj edilebilir özelliğe sahiptir, bu sayede her an kullanıma uygundur. Bazı modeller hem kablolu hemde kablosuz kullanım alanına sahip ürünlerdir, bu ürünlerin en büyük avantajı sarjı bitmesi sonrasında traş olmak için bazı makinelerde beklemek gerekirken, bu makinelerin kablosu takıldığı anda da kullanım imkanı vardır.

Şarjlı modeller daha fazla özgürlük sağlar. Ayrıca ıslak ve kuru kullanılabilen modeller size ayrıca kolaylık sağlar. Bunun nedeni duşta elektrikli kullanılan modelleri kullanamayacak olmanızdır.
Tıraş makinesi kullanımı pratik ve alışkanlıkla daha kolay hale gelmektedir. Genellikle ilk birkaç kullanım sıkıntılıdır, fakat daha sonra alıştıkça daha rahat hale gelmektedir. Erkeklerde genel kanı olarak ise traş bıçakları ile daha rahat tıraş olunduğu yönündedir, hatta bazı erkekler klasik traş bıçakları ile daha rahat ve daha hızlı tıraş olunduğu kanısı vardır. Fakat düşünüldüğü zaman yolda bile rahatlıkla traş olabiliyorsanız, daha kolay traş olunabildiği ortadadır.

Geçiş sırasında iki ila üç hafta sıkıntı yaşamanız gayet normaldir. Cildinizin bu değişikliğe alışamaması durumunda, traş makinelerinde 30 gün para iadesi durumundan faydalanarak traş makinesini geri vererek paranızı alabilirsiniz.

İster döner başlıklı tıraş makinesi isterseniz düz tip tıraş makinesi kullanın hemen hemen aynı sonuca ulaşırsınız. Sakallarınızın yumuşak olması daha iyi bir tıraş deneyimi için oldukça iyidir, fakat bunun için bir süre tıraş makinesi kullanmak gereklidir. Yeni başlıyorsanız ilk aşamada yüzünüzü ılık su ile ıslatarak ve iyice kurulayarak veya ılık bir havlu kullanarak sakallarınızı yumuşatın. Bu sayede kullanıma alışmak daha kolay olacaktır.

Hassas cilt sahibi kişilerin sakallarını yumuşatarak kullanıma alışmaları daha da kolay hale gelecektir. Bazı tıraş makineleri kullanım sırasında biraz ısınabilir, bu durumun da kullanımı sırasında irritasyona neden olabilir. Ayrıca tıraş sırasında, tıraş makinesini çok bastırmak irritasyona neden olabilir, bu durum zamanla alışkanlıkla ve deneyerek düzelecektir. Bunlar olduğunda çok bastırmadan tıraş olmayı deneyimleyerek, ne kadar bastırmanız gerektiği konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz.

Döner başlıklı makinelerde bir dizi dairesel elektrikli kesici vardır, bu kesiciler tipik olarak üçgen şeklinde yerleştirilir. En iyi tıraş için yüzde döner ve yavaş hareketler yaparak cilt üzerinde hareket ettirmek gerekir.

Düz tip tıraş makineleri ise farklı bir yaklaşım ile tüyleri yükselterek ve titreşimli bıçaklarla daha yakın bir tıraş amaçlanmıştır. Bu makinelerde dikdörtgen bir yapı altında gizlenmiş bir dizi titreşimli bıçak mevcuttur. Tıraş esnasında uzun ve düz hareketler yaparak tıraş olmak gayet başarılı bir sonuç verir.

Tıraş makinelerinde ekstra özellik olarak bıyık sakal düzenleyici yardımcılar mevcuttur. Bu uçlar çoğu tıraş makinesi açılır bir mekanizma içerisinde yer alır. Yardımcı uçları içerisinde barındıran makineler sayesinde tıraş esnasında uç değişimi için ara vermeniz gerekmez. Bu yardımcı açılır uçlar sayesinde sakal bıyık düzenlemesi yapmak çok kolay hale gelirken, bunların içerisinde barındıran makinelerin fiyatları diğerlerine nazaran biraz daha yüksek olabilir.

Sakallarınızda bıyık sakal olan veya komple tıraş olmayan sadece belirli bir uzunlukta sakallarınızın kalmasını istediğiniz bölümler olabilir, bu bölümler için taraklı olan modellere bakmanız daha uygun olacaktır.

Su geçirmez modeller ıslak ve kuru kullanım amacının her ikisine de hizmet etme amacı ile üretilmişlerdir. Bu ürünler size oldukça kolaylık sağlarken irritasyon konusunda da yardımcı olmanın yanında duşta da tıraş olarak zaman konusunda tasarruf için mükemmel seçimlerdir. Bu sayede bir taşla iki kuş vurmuş olursunuz. Islak kuru makineleri kullanmadan önce talimatları dikkatlice okumaya özen gösterin.

Çoğu elektrikli tıraş makineleri tarafından kullanılan kuru tıraş ciltte tahriş yapabilir. Tıraş makinesi ıslak kullanılabiliyor ise yüzünüzü ılık su ile ıslatarak daha iyi bir sonuç alınabilir. Eğer ıslak iken kullanamıyorsanız daha önce de bahsettiğimiz gibi ılık havlu kullanılabilir.

Şarjlı modellerin çoğunda şarj göstergesi mevcuttur. Şarj göstergesi cihazda ne kadar pil kaldığını gösterirken, bazı modellerde bu ne kadar çalışma süresi kaldığı konusunda bilgi veren bir ekran ile yapılır. Bu sayede tıraş tıraş ederken yarısında kalmayın veya yanınıza alıp tatile veya iş seyahatine götürmüş olduğunuz makinenizin sizi yarı yolda bırakıp bırakmayacağını bilirsiniz.

Şarjlı cihazlarda başka bir sıkıntı ise şarj süresidir, bazı modellerin hızlı şarj edilebiliyor olması sayesinde zaman sıkıntısı olan kişilerde bu sayede sıkıntı biraz da olsa giderilmiş olacaktır.

Çoğu tıraş makinesi tıraş sonrası sakalların ve deri parçalarının içerisinden temizlenmesi gerekir. Bu temizlik için gerekli olan fırçalarla temizlemek gerekirken, artık çoğu makine musluğun altına tutularak yıkanabilme özelliğine sahiptir.



Tıraş başlıkları 18-24 ay arayla değişimi hem cildinize hemde makinenizin sağlığı için daha iyi olduğu unutulmamalıdır.

Kaynak: http://mecikhome.blogspot.com.tr

Yorum Yok

Yorum Yazın

Makaleye yorum yazabilmek için oturum açmanız gerekiyor. Aşağıdaki butona tıklayarak hesabınıza giriş yapabilirsiniz.