Kahve Makinesi Seçim Rehberi

Kahve Makinesi Seçim Rehberi

Kahve makinesi çeşitleri:


Hangi makine sizin için uygun?

Kahve en çok tercih edilen içecekler arasında geliyor Kahve çeşitlerinin bu kadar çok olması ilginç gelmesin Klasik filtre kahvesinden tutun da Cappuccino ve Flat White gibi birbirinden özel kahve lezzetlerine kadar uzun bir kahve çeşidi bulabilirsiniz.


Birçok farklı kahve çeşidinin yanında artık farklı kahve makinesi de bulmak mümkün. Hangi makinenin kişiye uygun olduğu ise farklı faktörlere bağlı. Örneğin en sevdiğiniz kahve türü nedir? Ne sıklıkta kahve içersiniz? Ve kahve yapımı için ne kadar zaman ayırmak istersiniz? En önemli makine çeşitlerini ve özelliklerini sizin için derledik. Hangi makinenin hangi kahve türü için uygun olduğunu buradan öğrenebilirsiniz.


gelbura.com’da birçok kahve makinesi çeşidini bulmam mümkün. Hangi makinanın size uygun olduğunu bulmak nasıl kahve sevdiğiniz ile başlar. Diğer bir soruda kaç çeşit kahve içersiniz ve ne sıklıkla kahve içersiniz. Kahve yapımına ayırdığınız süre de önemli etkenlerden.


Size uygun kahve makinesi seçiminde 3 soru


1 Ne kadar kahve içiyorsunuz?

Bir günde kaç bardak kahve içersiniz ? Bu sualin cevabı sizi seçiminize bir adım daha yaklaştıracaktır. sitemizde bulunan kahve makineleri birden fazla bardağı birden yaparken bazı makinelerde sadece bir bardak kahve yapabilmektedir. Bu özellikeleri dikkate almanızı tavsiye ederiz.


2 Hangi kahve türünü içiyorsunuz?

Hep aynı kahveyi mi içiyorsunuz yoksa espresso, cappuccino veya filtre kahve denediğinizde oluyor mu? Bu tercihleriniz kahve makinesi marka ve model seçiminizi değiştirecektir. Zira bu seçimleriniz için uygun olmayan makineler olabilir.


3 Bütçeniz ne kadar?

gelbura.com’da en ucuzdan en pahalıya kahve makineleri bulmanız mümkün. Editörümüzün yakından takip ettiği ve Türkiye Resmi satış ortaklığı olduğu örnek kahve markaları Delonghi ve Braun. Delonghi dünya çapında ödüller almış her sene ürün yelpazesine yeni ürünler ekleyen ve mobil uygulamalarla kahvenizi kişiselleştirdi oldukça smart kahve makinelerine sahip. Tek bir tuşla kişisel kahve kombinlerinizi yapabilirsiniz.


Özellikleri, Avantajları ile Kahve Makinesi Çeşitleri

Kapsül hazneli makineler

Kapsüllü kahve makinesinin eksileri ve artıları neler?

Kapsüllü kahve makinesi kahve severler için oldukça büyük bir kahve çeşitleri sunuyor. Filtre kahveden latte, espresso veya cappuccino'ya kadar farklı kahve tadlarını keşfetmek mümkün. Kapsüller sıkıştırılmış ve farklı ölçülerde hazırlandıkları için lezzetini ve tazeliklerini korurlar. Ama belli bir kapsüllü kahve makinesi almak o makine için üretilen kapsüllere bağlı kalmak anlamına gelir. Çünkü makine ve kapsül birbirine uyumlu kapalı bir sistem olarak sunulmaktadır. Kapsüller alüminyum veya plastikten üretilmektedir.


Tam otomatik kahve makinesinin özellikleri neler?

Tek bir tuşa dokunarak taze kahve çekirdeklerini öğütün ve kendi favori kahvelerinizi hazırlamanıza yardımcı olur.Kendi favorileri kahvenizi yaratmak için sütü profesyonel bir şekilde ölçüde köpür.Otomatik kireç temizleme özelliğiyle temizlenmesi ve bakımı kolaydır.

Filtre kahve makineleri


filtre kahve makinesi öğütülmüş her kahve çekirdeği ile çalışır. Kahve çeşidine bağlı kalmamış olursunuz ve farklı kahve aromaları yapabilirsiniz. Filtre kahve makineleri basınç ile çalışmadığı için yoğun bir espresso tadı alamazsınız daha hafif kahveler üretirsiniz. Birçok parçasını elde temiz bir şekilde yıkayabilirsiniz .Kahve hazırlama süreniz uzayacaktır ama tam demleme ile güzel lezzetler yakalayabilirsiniz diğer bir avantajı ise birden fazla kişi için 12 fincana kadar tek bir seferde kahve depolamış olursunuz. Diğer bir önemli nokta ise filtre kağıdı kullanmanızdır bu size plastik kokusundan uzaklaştırız. Kendinden filtre hazneli makinelerde vardır ama tadını bir nebze değiştirmektedir. Gelbura.com'da Delonghi filtre kahve makinesi ve Braun filtre kahve makinelerini bulabilirsiniz.


Espresso kahve makinesi


Kahve yapımında birçok faktör kahvenin sonucunu değiştirir. Kahve çekirdeklerinin hangi kalınlıkta veya incelikte öğütüldüğü, kahve gramajına ve süzme süresine kadar farklı seçimler olabilir Espresso makinesinde tüm bu seçimler kahveye uygun bir şekilde düzenlenebilir ve geleneksel filtre kahve makinesine göre çok daha iyi bir sonuç alabilirsiniz. Kahve yapımını öğrenmek için birkaç deneme yapmanız gerekir. Mükemmel bir Espresso veya Cappiccino hazırlamak için gerekli araçlardan biri de kahve öğütücüdür Çünkü en iyi tazelikte kalan kahve çekirdek kahvedir. Çekirdek kahveler 6 aya kadar taze kalabilir, öğütülmüş kahvenin tazeliğini koruması birkaç gündür. Gelbura.com'da Delonghi espresso makinesi çeşitlerini bulabilirsiniz.


Espresso kahve makinesinin özelliği nedir?

Basınçlı espresso makinesi ile yapılan espressolar genellikle popüler kafelerde karşımıza çıksa da ucuz kahve makineleri ile ofiste ve evlerde de yaygınlaşmaya başladı. Çünkü sunduğu lezzetbaristanın elinden çıkmış gibidir. Bunun gibi espresso makineleri ile kahveler birer fincan olarak hazırlanır.

Yorum Yok

Yorum Yazın

Makaleye yorum yazabilmek için oturum açmanız gerekiyor. Aşağıdaki butona tıklayarak hesabınıza giriş yapabilirsiniz.