(Epilatör) Epilasyon Aletleri Hakkında Genel Bilgiler

(Epilatör) Epilasyon Aletleri Hakkında Genel Bilgiler

Epilasyon, kelime anlamı olarak istenmeyen tüylerden kurtulma olarak tanımlanır. Piyasada Elektrikli ve şarjlı epilasyon aletleri bulunmaktadır.
Epilasyon makinası sitesinde tüketici için Epilasyon aleti model ve çeşitleri, Epilasyon aleti fiyatları, Epilasyon aleti özellikleri, satış sonrası hizmetleri yani Epilasyon aleti servisleri ve garanti süreleri ve kapsamları hakkında bilgiler verilmektedir.
Epilasyon aletleri ( epilatörler ) hakkında kaynak bilgiler verirken amacımız; markalar mukayesesi (karşılaştırması) yapmak değil, bu cihazları alırken gerek Epilasyon aleti çeşitleri ve gerekse Epilasyon makinası modelleri arasında seçim yapmanızı ve dolayısıyla bir tüketici olarak bilinçli ve kolay alış veriş yapmanızı sağlamak, doğru makineyi uygun fiyata almanızı sağlamaktır. Unutulmamalıdır ki ucuz fiyat kötü, pahalı fiyat iyi imalat anlamına gelmemektedir.

Epilasyon Aleti alırken

Yeni bir Epilasyon makinesi alırken dikkat edilmesi gerekenler, öneriler ve uyarılar;

Ucuz ve kalitesiz epilasyon aletleri, ciltte tahriş, yanma ve kıl dönmesi gibi sağlık problemlerine neden olabilir. Bu itibarla mümkün olan en kaliteli epilasyon cihazını almanız sağlıklı yaşam gereğidir.

Elektrikli epilasyon makinesinin çalışma prensibi cımbızla aynıdır. Açılıp kapanan bir çok uç tüyü kapar ve bir cımbız gibi kökten alır. Elektrikli epilasyon makinesinin en büyük avantajı çok küçük tüyleri bile alabilmesidir. Tüylerin yeniden çıkışı: 2-3 hafta arasındadır.

Epilatörün Riskleri:
- Yeni tüylerin bir kısmı batık çıkabilir.
- Makine ciltte hızlı hareket ettirilirse bir çok tüyü koparabilir.
- Tam temizlik için sabır ve ısrar gerektirir.

Epilasyon Uygulama önerileri:
- Başlamadan önce cildinizin temiz ve kuru olduğundan emin olun.
- Makineyi; Yavaş, fazla bastırmadan ve tüylerin çıkış yönünde yani aşağıdan yukarıya doğru hareket ettirin.

Herşeyden önce Epilasyon aleti de bir makine olduğundan arıza yapabilir. Önemli olan doğru Epilasyon makinesini uygun fiyata almaktır. Diğer bir önemli husus olan satış sonrası hizmet, yani Epilasyon aleti servislerine kolay ulaşım, Epilasyon cihazı servis ağı yaygınlığı, Epilasyon makinesi servisleri tamir hizmetinin hızlı ve güvenilir olması, kullanılan teknoloji, Epilasyon makinesi garanti süresinin uzunluğu ve bu garanti süresince verimli (hızlı profesyonel servis, malzeme ve ucuz yedek parça maliyeti garantisi ) servis verilmesidir. Yoksa sadece ucuz diye Epilasyon makineleri satın almak, ısraftan ve günü kurtarmaktan başka bir amaca hizmet etmeyecektir.
Şuursuz bir alış verişin zararları ve ülkece ucuz mal alacak kadar zengin olmadığımız hepinizin bilgisi dahilindedir. En azından sağlam bir makine bozuk bir makinadan daha değerlidir.
Diğer taraftan üretici firmanın Tv. ve çeşitli medyada yayınlanan Epilatör reklamları da gözünüzü boyamasın. Dayanıksız ve ucuz veya aldatıcı reklam ürünü Epilator alıp ardından Tüketici mahkemesi ve Tüketici Hakem heyetleri ile uğraşarak kaybedeceğiniz zaman ve para kaybı, Epilasyon makinasını alırken vereceğiniz önem ve zamandan daha fazladır.

Epilasyon aleti markaları ve modelleri

Piyasada satılan her yeni model Epilasyon cihazı iyi midir? Hangi model Epilasyon makinesini almalıyım?
Yeni çıkan bir Epilasyon aleti özellikleri açısından iyi ve gelişmiş model olsa da bazen eski model bir Epilasyon makinası, yeni makineden çok daha dayanıklı ve uzun ömürlü çıkabilir. Bu itibarla her yeni model makine iyidir demek mümkün değildir.
Önemli olan Epilasyon makinesini ihtiyaçlarınız doğrultusunda, kullanım süresine, beklentilerinize, garanti şartlarına, yetkili servislerine göre değerlendirmeniz, teknik hususları da değerlendirdikten sonra (örneğin boyutlar, enerji sarfiyatı, üretim teknolojisi vs.) fiyat & verim faydasına göre değerlendirerek alışveriş yapmanızdır.
Alet kullanım bilgilerine, Epilasyon aleti çeşitlerine, Epilasyon aleti kullanım kitapçığı, imalat ve teknik özelliklerine ve Epilasyon makinaları satış bilgilerine aşağıdaki üretici firma sitelerinden ulaşabilirsiniz:

Piyasadaki epilatör (epilasyon cihazı) markaları :
• Arzum Epilasyon aleti • Babyliss Epilatör • Beko Epilatör • Braun Silk-Epil Epilasyon aleti • Feelpeel Acısız Epilasyon Seti • Lanaform Epilasyon Ürünleri • Panasonic Epilatör • Philips Epilasyon aleti • Premier Epilatörler • Remington Epilatör • Rowenta Epilasyon aleti • Sinbo Epilatör • Wilkinson Epilasyon Ürünleri
Diğer muhtemel epilasyon cihazı markaları :
Gaggenau Simtel Bosch Kelvinator Meltem Mielle Raks Hitachi Carrier Moulinex Panasonic Baymak Sanyo Tefal Fujitsu Elektra Mitsubishi Lennox Mekappa Ariston Indesit AEG Arçelik Beko LG Electrolux Siemens General Electric Frigidaire White Westinghouse Fakir Vetrella Arzum Braun Philips Rowenta ECA Demirdöküm Auer Vestel Profilo Delonghi Remington Salter Kenwood Rowenta King Altus Lider Minton Simpton Shov Samsung Norm Regal Nokia Sony Erricson Arnica Akai Amana Bright Cartel Silverline Bluehouse Bosphorus Cleo Krups marka Epilasyon makinesi modelleri, teknik özellikleri ve kullanım kitapçıkları...

Kaynak: http://heddam.blogcu.com/epilator-epilasyon-aletleri-hakkinda-genel-bilgiler/5209363

Yorum Yok

Yorum Yazın

Makaleye yorum yazabilmek için oturum açmanız gerekiyor. Aşağıdaki butona tıklayarak hesabınıza giriş yapabilirsiniz.