Direksiyon Seti Satın Alma Rehberi

Direksiyon Seti Satın Alma Rehberi

Merhaba Arkadaşlar,

2023 Şubat Tarih,teknoloji ile iç içe ürünlerde çok önemlidir.

Öncelikle Oyun Direksiyonları veya Yarış Direksiyonları diye adlandırdığımız ürünleri biraz tanıtmak ihtiyacınıza uygun ürünü müşterilerimize anlatır gibi size bilgi vermek istedik.

Gelbura.com Mağazasına gelen her Simracing müşterisini nasıl karşılıyorsak öyle bir içerik olmasına dikkat edeceğiz;

Öncelikle bir kahve alır mıydınız ? Kahvelerimiz meşhurdur Kahve makinelerimiz meşhurdur gibi 😊 Gelbura.com İstanbul Mağazamıza gelirseniz ilk duyacağınız kelimeler olacaktır, her zaman hazırda kendi kavurduğumuz özel nitelikli kahvelerle 30 sn de size bir kahve yapabilir durumdayız 😊 mutlaka mağazamıza aynı zamanda ISTANBUL da taşıdığımız önemli markaların Showroom una sizleri bekliyoruz. www.kafeinkultur.com dan bu kahvelerden satın alabiliyorsunuz. Kafein Kültür kardeş yani grup şirketimiz.

Müşterilerimiz ilk geldiğinde ona ilk sorduğumuz sorudan başlayalım, almayı planladığınız Direksiyonu veya direksiyon setini hangi platformda kullanmayı düşünüyorsunuz ve hangi simülasyon ve oyunları oynamayı planlıyorsunuz. Bu sorular çok önemli sizde kendinize bu soruları sormalısınız.

Örnek olarak Oyun Konsollarında ve Playstation 5 de direksiyon kullanmak isteyen bir müşterimiz olacağınız gibi, XBOX Series X de veya sadece PC (Bilgisayarda) de kullanmakta isteyebilirsiniz.

Şunu Özellikle Belirtmeliyiz ki PC tarafında yani bilgisayarda çalışan simülasyon ve oyunlar çok daha gelişmiş özelliklere sahip olmasının yanında çok daha detaylı ve kapsamlı yani PC platformu diğer platformlara göre çok daha gelişmiş. Bilgisayarlar Konsollara göre daha açık platformlardır ve sürekli daha hızlı gelişmektedir, örnek olarak IRACING gibi simülasyon konusunda çok değerli bir oyun / simülasyon platformu sadece PC ler de Windows ortamında çalışır.

Bu yüzden

Direct Drive Yarış Direksiyonları ' diyoruz.

ve Ne olursa olsun PC de çalışan ve olabilirse Direct Drive Teknolojisine sahip Direksiyon Seti Almaya çalışın diyoruz. Yani 2023 yılı itibariyle artık kayışlı ve dişli sistem devri kapanmıştır.

Türkiye de sattığımız Direct Drive Sistemlere sahip markalardan ;

Simagic ‘ in Tüm Modelleri Sadece Bilgisayar da çalışır.

Moza Racing in Tüm Modelleri Yine Sadece bilgisayar da çalışır.

Stoklarımızda sattığımız şuan için Kayışlı sistem direksiyonları çok fazla olan

Thrustmaster yarış direksiyonlarının tüm modelleri PC de çalışır. Örnek olarak T300 RS GT bilgisayarda çalıştığı gibi bir oyun konsolları olan Playstation 4 ve 5 de de çalışmaktadır.

Thrustmaster ın yeni modelleri T128 ve T248 Serisi de aynı T300 RS GT gibi hem PC de Hem Playstation serisinde çalışmaktadır. T248X ise XBOX da da çalışabilmektedir, Playstation da en çok oynanan oyun Gran Turismo dur ama Asetto Corsa gibi seçeneklerde son zaman da Playstation serisine gelmiştir XBOX ise daha çok Forza serisi ile devam etmektedir. Ama Asetto gibi oyunlarda var sanırım konsol grubunu çok bilmiyorum açıkçası. Konsolda Asetto Corsa çalışsada bilgisayarlardaki versiyonları gibi değildir farklı özelliklere sahipdir örnek olarak FFB veriş şekli bile farklıdır.

Thrustmaster ın örnek olarak XBOX da çalışan TX Serisi baseleri ve XW Racer serisi base modelide hem PC de hem XBOX modellerinde çalışmaktadır, kısaca gördüğünüz gibi her Thrustmaster Direksiyon servolarının hepsi PC de çalışmaktadır ama bazı modelleri sadece bir oyun konsolu türünde çalışabilmektedir, bazı modelleri ise sadece PC de çalışabilmektedir. Bunları Gelbura.com sayfamız dan özellik barlarını seçerek rahatça seçebilir ve istediğiniz ihtiyacınız olan ürüne kategori sol bar veya mobil den giriyorsanız filtrelerden direk seçerek rahatça doğru ürünlere ulaşabilirsiniz.

Vergi Konusu Çok Önemli

Devletimiz Türkiye’ de zaman zaman Oyun Konsollarına yüksek vergi rejimi ötv ve gümrük vergisi uygulaması olduğundan oyun konsolunda çalışan ürünlerin fiyatları olması gerekenden %100 daha pahalı olabilmektedir.

Örnek Olarak Thrustmaster TS-PC Racer Ferrari 488 Challenge ürünü sadece PC de çalışmakta ve Kayışlı sistemin en üst servosu olmasına rağmen T300 RS GT ile aynı fiyat seviyesindedir. Aslında TS-PC 2 üst model ve çok daha iyi bir üründür aynı şekilde MOZA Direct Drive R5 bu iki üründen de çok daha iyi bir üründür ve neredeyse aynı fiyata alabilirsiniz. PC de çalışan çevre birimlerinde %18 vergi vardır sadece ama şuanda hem pc de hem konsolda çalışırsa çevre birimi konsol vergisi dediğimiz %20 ötv ve %20 ek ilave gümrük vergisi üstüne %18 KDV ye de maruz kalmaktadır.

Bu konuları ve özellikle Fiyat Performansı dikkate alırsanız hangi platformda kullandığınız çok önemli oluyor.

Tarafımızdan, İlelebet Direksiyon setini sadece PC kullanacak bir müşterinin Oyun Konsollarında çalışan bir ürünü almaması önerilir. Çünkü Gereksiz bir ek vergi ödemek durumunda kalırsınız PC kullanıcıları aynı zamanda Simülasyon kullanıcılarıdır ve oyun oynamak için almazlar bunu yarışı ve sürüşü simüle ederek E-Spor konusunda kendini geliştirmeye devam eden kullanıcılar bu ürünleri satın almaktadır.

Yıl 2023 aylardan Şubat bu yazımızın tarihi itibariyle teknolojiler bu şekildedir Önerilerimiz bu şekildedir.

XBOX Oyun Konsolunda Kayışlı Sistem de en güçlü Ürün TS-XW Racer dır, Şuan ki XBOX verisyonları için Direct Drive bir sitem almanızı önermiyoruz. O dataları size veremeyecek bir konsol için direct drive almanız ne kadar doğru olur bilemem aradaki vergi farkına neredeyse bilgisayar alabilirsiniz.

Thrustmaster da kayışlı sistemlerde Playstation dan en güçlü ürün T-GT II dir

Pc de ise Kayışlı sistemlerde Thrustmaster TS-PC Racer dır, T-GT II de yine PC ler için alabilirsiniz ama PC de her zaman söylediğimiz gibi Kayışlı sistem önermeyiz.

Kayışlı sitemlerin güçleri maksimum 6.6 NM gibi bir güçtedir ve Thrustmaster kayışlı sistemin en güçlü ürünleridir. T-GT II de ekstra bir titreşim motoru daha bulunmaktadır. Ama tüm bu ürünler 5.5 N-M veren bir MOZA Racing DD R5 den çok daha verimsiz ve güçsüz kalmaktadır.

Bu konuyu bitirdiğimize göre biraz da sürüşü hangi alanda yapacağınıza göre seçeneklerinize bakalım.

Sürüş Şeklinize göre Direksiyon Seti Seçimi ;

Örnek olarak Euro Truck Similatör oynuyorsanız 2000 derece dönüş açısına sahip bir Moza DD R5 veya Moza DD R9 ihtiyacınızı çok daha iyi görecektir ama fiyat olarak daha uygun bir ürün düşünürseniz alternatiflere bakarak kendinizi hem dönüş açısı hem de de feedback seviyesi daha düşük olan kayışlı sistemlere yönlendirebilirsiniz burada Thrustmaster T248 ve T300 RS GT gibi ürünlerle fiyatı bir nebze aşağıya çekebilirsiniz ama Direct Drive olmadıkları için gerçekten ciddi bir hissiyat farkı ile karşı karşıya kalırsınız bu ürünler eski teknolojidir ve Direct Drive direksiyon base i ve seti alabilirseniz ciddi bir şekilde farklı ve daha iyi bir ürün almış olursunuz.

Ne olursa olsun Direct Drive Direksiyon Seti Almaya çalışın diyoruz.

Yarış Pedalı seçimi en direksiyon seçimi Kadar Önemlidir. Direksiyon Servosu , Pedal Seti , Simit, Vites, Elfreni , Stand veya Kokpit den oluşan bir ekosistem ve bu ekosistemin içinde değişebilen simitler ve pedallar.

Alacağınız Markanın Eko Sistemi Çok Önemlidir

Örnek Olarak Moza Racing ve Simagic Direct Drive sitemler üretiyor şuanda, Thrustmaster 35 yıllık bir firma olarak ekosistemi çok güçlü görünebilir ama aslında ekosistemi şişirilmiş bir eko sistem, Simagic in eko sistemi ise bayağı gelişmiş, Fanatec de bu konuda çok iyi marka maalesef hem fiyatları biraz yüksek hemde Türkiye de Distribütörleri yok, bizde satmıyoruz maalesef, Fanatec almak isteyen müşterilerin hata yapıp Fanatec almak yerine Moza veya Simagic ‘ i tercih etmelerini öneriyoruz hem garanti açısından hemde hizmet açısından Fanatec den devamlı düzgündestek alabileceğinizi düşünmüyoruz. Garantisi bittikden sonra ürünlere destke verecek bizim gibi ana işlerinden biri Simracing ekipmanları satmak olan bir firmadan destek almak çok daha efektif ve sorunsuz olacaktır.

Simagic Ekosistemi

Dünyaca ünlü bir marka olan Simagic ‘ in eko sistemi çok kuvvetli hem farklı simit modelleri ile neredeyse her kullanıcıya hitap edebiliyor ama pedal konusunda şuan için yeterince ürün çeşidine sahip olamayan Simagic Direksiyon ve Base yani motor konusunda iyi olduğu gibi(Pedal sadece en üst seviyede P2000 ‘ e sahip marka şuan için), shifter ve el freni konularında da geniş bir ürün yelpazesiyle adeta ne seviye bir simaracing markası olduğunu ispatlıyor.

Gelbura.com Simagic ‘ in Türkiye özel satış partneridir.

www.simagic.com dan detaylı olarak tüm ürünleri inceleye bildiğiniz gibi www.gelbura.com/simagic sayfasından da ürünleri inceleyebilir veya ürünleri satın alabilirsiniz.

MOZA Racing Ekosistemi

Moza Racing yine Simagic gibi Direct Drive direksiyonlar konusunda üretim yapan bir firma ekosistemini çok hızlı bir şekilde büyüten firma pedal konusunda ve base konusunda gayet farklı ürün çeşitleri çıkararak her müşteri kitlesine ulaşmayı hedeflemiştir, base konusunda rakiplerini her açıdan yakalamaya çalışan firma en üst model R21 sırasıyla aşağı doğru R16 , çok satılan ürünü R9 ve yine şuanda çok fazla satılan komple bundle seti olan R5 ile de uygun fiyat lı direksiyon kategorisinde satış yapmaya da başlamıştır.

Uygun fiyatlı el freni üreten marka , Vites ve diğer yan parçaları da ekosistemine katarak büyütmeyi hedeflemektedir gün geçtikçe Direksiyon simiti sayını da artırmayı planlamaktadır.

Moza Racing Türkiye de yine GLOBALLY DANIŞMANLIK İÇ VE DIŞ Ticaret A.Ş garantisi altında Gelbura.com da satılmaktadır .

Gelbura.com MOZA Racing Özel Satış Partneridir.

Thrustmaster Eko Sistemi

Formula 1 oyunuyla ve Ferrari ile olan muhteşem çalışmanın Sonucu Thrustmaster SF1000 Formula simiti, t300 , tx , T-GT , TS-PC , TS-XW racer gibi tüm modellerle uyumludur. Çok kolay bir şekilde quick relaese sistemi ile takılıp çıkarılabilir, her oyuna göre bağlantı ayarları ve bağlantı sistemi ola bilen ürünü mutlaka görmelisiniz.

Formula 1 simitinden yeterince bahsettim ama Rally , GT kullanım ve diğer yarış türleri içinde Thrustmaster ın Yarış Direksiyonu simitleri var, örnek olarak Sparco nun bir çok araçta yer alan P310 Simiti de Thrustmaster ‘ ın Sparco ile olan lisans anlaşmasının bir sonucu ortaya çıkmış bir üründür.

Kısacası Thrustmaster Direskiyon tercih ediyorsanız Simiti değiştirmeyi düşünüyorsanız en az T300 veya TX Serisi ürünler almanız gerekiyor.

Thrustmaster 2022 itibariyle Servos Base satışlarını da artırmaya başlamıştır. Sadece Servo Motor alarak çok iyi bir sistem kurabilirsiniz örnek T-GT II Servosu alıp yanında Rally 383 Simiti alıp bir de T-LCM pedal alıp seti tamamlayabilirsiniz.

Peki ürünü aldınız Konsol veya PC yi de kurdunuz, Nerede kullanacaksınız ;
Masada damı, Stand damı, Kokpit demi mutlaka bunu düşünmeniz gerekiyor çünkü masada kullanmak isterseniz bile pedal ın kayma ihtimali %90 , bu yüzden basit standlar dediğimiz stantlardan örnek Spardox STD10 gibi bir stand düşünebilir veya Spardox un diğer standlarına göz atabilirsiniz.

Kokpit alacaksanız çok seçenek var katlanabilir ve katlanamak olarak kokpit seçim yazı veya video seçim rehberinde detaylı bahsedeceğiz. İleride ama Spardox markasının ürünlerine gelbura.com da bakabilirsiniz.

Gelelim en can alıcı konuya Direksiyon Setini nereden almalısınız ?

Şuna net olarak inanabilirsiniz karşınızda fazlasıyla işleyiş olarak arabalar daki bazı sistemlere benzeyen motor sistemleri ve bu baseler in üzerinde bir sürü tuşu olan sensörleri olan parçalar, yine bir sürü tuşu olan simit, yine sensörleri olan pedallar, bir tane tuş bozulsa bile sizin zorlayacaktır, yada pedal ın bir tanesi bile sönse o ürünü kullanamazsınız.

Bu yüzden Gelbura.com olarak bizler sadece bu ürünlerin Türkiye Resmi distribütörü Globally Danışmanlık İç ve Dış Ticaret A.Ş nin garantisi altındaki ürünleri satmaktadır. Bu garanti 14 gün iade değişim hakkının yanında 24 ay tam destekli tam garantiyi içermektedir ve her ürünle detaylı ilgilenildiğinin, bir çok müşteriye anında sıfır ürünle değişim yapıldığının bilinmesi çok önemlidir, zira çok fazla paralel ithalat veya yurt dışından uygun fiyatlı diye müşteriler bavulla vb. yöntemlerle ürün almaktadır bizim fiyatlarımızı onlara göre yüksek bulmaktadır biz burada hiçbir müşterimizi üzmeme politikası ile Simracing gönül vermiş paydaşlarımıza maksimum destek olma politikasıyla fiyatlama yapmaktayız, yurt dışında bile kendi servisinin veremeyeceği şekilde garanti politikası ve müşteri memnuniyeti politikası yöneten Globally ekibi Türkiye Distribütörlüklerinden öte her bir müşteri sorunuyla detaylı ilgilenmektedirler, 2 yıl dan sonra garantisi biten ürünlerin tamiri mümkünse uygun fiyata tamir etme konusunda kararlı olan Globally sadece kendi sattığı ürünlere servis vermektedir, örnek olarak Gelbura.com, Hobicadde, Nepal, Ortombo ve pazaryeri Gelbura mağazaları dışında satılan ürünler Globally Danışmanlık İç ve Dış Ticaret A.Ş ‘ e ait ürünler değildir. Lütfen satın aldığınız yerlere dikkat ediniz.

Türkiye ' de yarış Direksiyonu satın almak istiyorsanız doğru adrestesiniz.

Kendi setinizi seçmek ve tüm seçenkerli görmek için Simracing Setup Sayfasımıza Buradan Ulaşabilirsiniz.