Podcasting ve Ses Kaydı için En İyi Yaka Mikrofonu

Podcasting ve Ses Kaydı için En İyi Yaka Mikrofonu

Akıllı telefon cihazlarından standart dijital kaydedici mikrofonlarına kadar piyasadaki en iyi yaka mikrofonları. Kendiniz için en iyisini bulun!

Piyasadaki en iyi yaka mikrofonlarından bazılarına bir göz atacağım, böylece kazandığınız parayı boşa harcamayın.

Genellikle bilindiği gibi 'lav mikrofonları' (veya yaka mikrofonu, vücut mikrofonu, yaka mikrofonu) en çok TV ve film çalışmalarında kullanılır. Konuşmacının giysisine takılan gerçekten küçük mikrofonlardır ve eminim bir noktada en sevdiğiniz haber muhabirine iliştirilmiş bir tane görmüşsünüzdür.

Televizyonda, çekiciliğinin büyük bir kısmı, kolayca gizlenebilmeleridir, bu nedenle podcast yayınında yaka mikrofonlarını kullanmanın gerçek bir yararı olmadığını düşünüyor olabilirsiniz. Ancak burada dikkate alınması gereken iki nokta var:

  1. Çok küçük, hafif ve taşınabilirler. Herkesin kalıcı bir kayıt alanı yoktur ve bu nedenle bir veya iki yaka mikrofonu kullanmak, arabada kayıt yapan, dışarıda yürüyen vb. Podcaster için 'her zaman, her yerde' harika olabilir.
  2. Konum görüşmeleri yapmak için mükemmeldirler. Pek çok kişi, siz yüzüne bir mikrofon tutana ve onlar ele geçirene kadar, konuşmacı olarak ilgi çekici olabilir. Yaka mikrofonları çok daha az korkutucudur ve daha doğal bir sohbete yol açar.
  3. Akıllı telefon yaka mikrofonları şimdi gerçekten çıkmış durumda, bu nedenle bir kayıt cihazına bile ihtiyacınız yok. Bu, kayıt kitinizin bir gömlek cebine sığacak kadar küçük olabileceği anlamına gelir.

Gelbura.com Maono yaka mikrofonlarını stoğunda bulundurmaktadır.En uygun fiyatlı ve kaliteli yaka mikrofonlarına sitemizdeki mikrofon bölümden ulaşabilirsiniz.

Yaka mikrofonlarının çoğu, bir dijital kayıt cihazına, miksere veya bilgisayara bağlanır ve bunlar aracılığıyla çalışır. Bazen de 'Phantom Power' üzerinde çalışacaklar. Akıllı telefon lavları (yeterince komik bir şekilde doğrudan akıllı telefonunuza takılır) da giderek daha popüler hale geliyor.

Akıllı Telefon Yaka Mikrofonu, Standart Yaka Mikrofonu mu?

Bu iyi bir soru ve büyük bir kafa karışıklığı. Piyasada çok sayıda farklı yaka mikrofonu vardır, ancak yalnızca birkaç tanesi akıllı telefonunuzla çalışacaktır.

Birinin çalışıp çalışmayacağını anlamanın kolay bir yolu fişine bakmaktır. Etrafında iki küçük bant varsa, bu bir TRS fişidir (uç halkalı kılıf) ve çalışmaz.

Yine de, resimde görüldüğü gibi çevresinde üç küçük bant varsa, o zaman bir TRRS'dir (uç halkalı halka kılıf) ve akıllı telefonunuzla çalışmalıdır.

Gelbura.com da Maono TRRS yaka mikrofonlarını bulabilir inceleyebilirsiniz.

TRS ve TRRS bağlantıları

Bunun nedeni temelde, cihazın kulaklık jakına, ağırlıklı olarak bir çıkış olan bir akıllı telefon takmamızdır. Fiş üzerinde bu ekstra halkaya sahip olmak, aynı anda hem giriş hem de çıkış olarak hareket edebileceği anlamına gelir.

Bu nedenle, muhtemelen telefonunuzla aldığınız varsayılan kulaklık setinde mikrofon aracılığıyla konuşabilirsiniz - çünkü orada bir TRRS fişi olacaktır.

Bu oldukça kullanışlı bir seçenektir, ancak kullandığınız lav pille çalışmıyorsa, kaydınızda çok zayıf bir sinyale sahip olabilirsiniz. Bu nedenle, Akıllı Telefonunuzda kayıt yapıyorsanız, genellikle belirli akıllı telefon yaka mikrofonlarına bağlı kalmak akıllıca olacaktır.

Artık alacağınız Yaka mikrofonunu biliyorsunuz Sitemizden Maono yaka mikrofonlarını inceleyebilir satın alabilirsiniz.

Yorum Yok

Yorum Yazın

Makaleye yorum yazabilmek için oturum açmanız gerekiyor. Aşağıdaki butona tıklayarak hesabınıza giriş yapabilirsiniz.