Lego Hakkında Herşey

Lego Hakkında Herşey

Lego yıllardır gönüllere taht kuran bir oyuncak markasıdır. 82 yıl önce başlayan yolculuk Lego nun bugün dünyanın en büyük oyuncak markası olmasını sağlamıştır. Çocukların yanı sıra yetişkinlerinde hayatının bir parçası olmayı başaran lego her yaştan insanada hitap etmesini bilen belki de tek oyuncak markasıdır.

Lego’nun hikayesi 1932 yılında Billund Danimarka’da bir marangoz olan Ole Kirk Christiansen’ in atölyesinde başlamış. Ole Krik, sektöre küçük kamyonlar ve arabalar yaparak başlamış.1934 yılında markasına lego adını koymuş.Lego, bir Danimarka deyişi olan ve ‘iyi oyna’ anlamına gelen ‘leg godt’ kelimelerinden geliyor.Tabi kurucusu latince anlamı olan bir araya getir anlamını taşıdığından habersiz koymuş bu ismi.

3abd8f6e02d9a219b32d8180d8459c90.w996.h290._CR8,0,980,290_

Lego tam bir aile şirketi bünyesinde tam 14 bin çalışanı mevcut.Şirket çalışanlarıda tam bir aile bağı ile işlerini yapıyorlar.Hayal gücü, yaratıcılık, eğlence, öğrenme ve paylaşma. Lego felsefesi bu beş temel değer üzerine kurulu.Dünyada ki tüm ofislerinde de bir eğlence odası var bu oyuncak markasının.Buda temel amaçlarının eğlendirmek olduğunu kanıtlayan başka bir faktör aslında.

Markanın esas hedef kitlesi her nekadar 1.5 ve 16 yaş arasında olsada yılların vermiş olduğu birikim,markanın güveni ve insanlar da uyandırdığı sempati bu gün 7 den 77 ye her kesimin ilgisini çekmeyi başarmış çcuk oyunu olmanın dışına çıkmasını sağlamış.

Lego en büyük sorunlarını 2000 yılında yaşadı yenilenmekte ve herkese hitap etmekte zorluk çeken marka batmanın eşiğine geldi ancak bu kötü dönemde bile satılması konuşulmadı aile fertlerinin desteği ile ayakta kalmayı başardı marka.Kendisini hızlı bir yenilenme ve değişime hazırlayan marka reklam ve pr çalışmalarına ağırlık verdi bunun dışında markasını farklılaştırdı daha cazip hale getirdi farklı modellemeler yaptı.Sinema sektöründen büyük ölçüde etkilendi.Koleksiyon oyuncaklar serisi çıkardı ve marka tekrar yükselişe geçmeyi başardı.

Dünya üzerinde altı tane Legoland park var. 2012 yılında 50 milyon ziyaretçi ağırladı.Kurulan 6 Legolant şehri ile meraklıların Lego parçalarından yapılmış macera dolu bir dünyaya girmesini sağlamak.

lego-star-wars-tapety-na-pulpit-11

Lego’nun yaptığı araştırmalara göre dünya üzerindeki ailelerin yüzde 93’ü oyun oynamanın çocukların gelişimi için çok önemli olduğuna inanıyor. Yine araştırmalara göre bireylerin yüzde 98’i, üç yaşında çok yaratıcıyken, 25 yaşına ulaştıklarında sadece yüzde 2’si yaratıcılık yeteneklerini korumakta. Kısacası, yaratıcılığın süregelmesi için çare oyun.

İlk mini figür 1974’te küçük bebeklerle başlamış, 1978’de bugünkü tasarıma geçilmiş. 2019’da dünya üzerindeki mini figürlerin insanlardan daha fazla olması bekleniyor.my Winehouse’dan Madonna’ya kadar birçok ünlünün mini figürü var. Michael Jackson, Descartes, Pele, John Lennon, Bruce Lee, Hercules, George W. Bush, Büyük İskender, Martin Luther King Jr. ve Ernest Hemingway, Jim Morrison, Fidel Castro, Nelson Mandela, Elvis, Prince ve Donald Trump gibi isimler milyonlarca kişinin mini figür koleksiyonlarında yer alıyor.

105 bin: Dakikada üretilen lego parça sayısı
13.869: 2013 yılı itibarıyla çalışan sayısı
650 milyon: 1958’den bu yana üretilen Lego Brick sayısı
1978: Lego mini figürlerinin ilk piyasaya sürülmesi
5 milyar: Şimdiye kadar 5 milyardan fazla figür tasarlandı


Kaynak; hurriyet.om.tr

Yorum Yok

Yorum Yazın

Makaleye yorum yazabilmek için oturum açmanız gerekiyor. Aşağıdaki butona tıklayarak hesabınıza giriş yapabilirsiniz.