GeForce Game Ready Sürücüleri En Sevdiğiniz Oyunlar İçin En İyi Deneyimi Nasıl Sağlar?

GeForce Game Ready Sürücüleri En Sevdiğiniz Oyunlar İçin En İyi Deneyimi Nasıl Sağlar?




7 yıl önce, GeForce oyuncularına en sevdikleri oyunlarda mümkün olan en iyi deneyimi yaşatma amacıyla GeForce Game Ready Sürücüsü Programını oluşturduk. Geliştiriciler ile iş birliği içinde hassas bir şekilde tasarlanan Game Ready sürücüleri, maksimum performans ve güvenilirlik için binlerce donanım yapılandırmasında test edilmiştir.

Programın 2014'teki başlangıcından bu yana NVIDIA, 400'den fazla oyunu ilk günden itibaren destekleyerek 150'den fazla Game Ready Sürücüsünü piyasaya sürdü. Sadece 2021'de, 75 oyunu destekleyen 20 Game Ready Sürücüsü vardı. Sürücü makalelerimizde ve sürüm ana özelliklerimizde listelenen desteklediğimiz oyunların ötesinde, Unreal Engine, Unity ve diğer önde gelen geliştirme motorlarına özel ekiplerimiz var. Bu, her yıl piyasaya sürülen ve yalnızca adı geçen motorlarla sağlanan araçlar ve özelliklerle oluşturulmuş binlerce bağımsız PC oyununun, açar açmaz harika bir şekilde çalışmasını sağlar.





GeForce Game Ready Sürücüleri, GeForce PC'lerde en üst düzey deneyimi sunar. Şimdi size bunun nasıl olduğunu gösterelim.





Grafik Sürücüsü Ne İş Yapar?

Grafik sürücüleri, GPU'nuzun işletim sistemleriyle, grafik API'larıyla, oyunlarınızla ve uygulamalarınızla iletişim kurması için kritik öneme sahip, son derece karmaşık yazılımlardır. Her oyuna özgü optimizasyonlar ve ince ayarlar farklıdır. 2022'den itibaren indirdiğiniz her Game Ready Sürücüsünde 25 milyon satırdan fazla kod vardır ve bu da günümüz modern savaş uçaklarının uçuş sistemlerindeki kod miktarıyla neredeyse aynıdır. Sürücülerin nasıl çalıştığını anlamak için öncelikle işletim sisteminiz hakkında daha fazla bilgi edinmemiz gerekiyor.

Windows işletim sistemlerinin iki yürütme modu vardır: Kullanıcı Modu ve Kernel Modu. GPU sürücülerinin her ikisine de erişimi vardır; sürücünün kullanıcı modu bölümü oyun ve işletim sistemi ile doğrudan iletişim kurar ve sistem kaynaklarına tam erişimi olan kernel modu kısmı ise GPU ile son iletişimi gerçekleştirir.





Oyun ve GPU arasındaki herhangi bir yanlış iletişim, performansın düşmesine, hatalara veya tamamen çökmelere neden olarak kullanıcının deneyimini büyük ölçüde etkileyebilir. Bunun olmaması için bir sürücünün her oyun için programlanması ve test edilmiş olması gerekir.

"Harika bir oyun deneyimini" tanımlarken çoğu oyuncu tipik olarak performansa veya ortalama kare hızına işaret eder; ancak bir sürücünün daha yüksek kare hızları sağlamak için ayarlanması gerekse de bundan çok daha fazlası vardır.

Minimum kare hızları ve kare süreleri ile ölçülen tutarlı performans da aynı derecede önemlidir. Oldukça değişken kare süreleri algılanabilen takılmalara ve tutarsız oyun hassasiyetine neden olur. Takılma nedenlerinin izole edilmesi ve düzeltilmesi gerekir.

Sistem gecikmesi de önemlidir, çünkü PC ve ekranın fare ve klavye girişlerine daha hızlı yanıt vermesini sağlayarak oyuncuların düşmanları daha hızlı ele geçirmesini, daha hassas atışlar yapmasını sağlar. İyi sürücüler, sistem gecikmesini en aza indirecek şekilde kodlanır.

Son olarak ise kararlılık gerekir. Harika bir oyun oynarken kimse oyun hatalarındayla karşılaşmak veya korkunç bir mavi ekran hatası görmek istemez. Oyun hataları, GPU'ya özgü hatalar, işletim sistemi hataları, sürücü hataları ve daha fazlası, bir sürücünün arızalanmasına ve çökmesine neden olabileceğinden, bunların oyun piyasaya sürülmeden önce yok edilmesi çok önemlidir.

Sürücüler, Game Ready Sürücüsü Programının devreye girdiği harika bir oyun deneyimi sunmak için tüm bunları optimize etmelidir.



Game Ready Sürücüsü Programı Hakkındaki Ayrıntılar

Öncü Game Ready Sürücüsü Programımız, sürücülerin üretim şeklini değiştirdi. Oyun geliştirilirken son aşamalara doğru sınırlı bir geliştirici etkileşimi ile test etmek yerine, NVIDIA'nın neredeyse her aşamada geliştiricilerle yakın işbirliği içinde çalıştığı bir süreç oluşturduk. Game Ready Programımızdan önce NVIDIA ve geliştirme iş ortaklarımız, oyunları ve sürücüleri bağımsız olarak optimize edip piyasaya sürmek için ayrı iş akışlarına sahipti.





Yukarıdaki görselde özetlenen Game Ready Sürücüsü sürecimiz sayesinde, artık ön sürüm oyun yapılarını ve sürücülerini değiştirmek için düzenli bir kadans oluşturduk. Optimizasyonları bulup sorunları çözmek için birlikte çalışıyoruz ve derlemeleri buna göre düzenliyoruz. Bu, hem oyunun hem de Game Ready Sürücüsünün piyasaya çıktığında en yüksek kaliteyi ve performansı sunmasını sağlar.

"NVIDIA ile yıllardır yakın bir iş ortaklığı içindeyiz. Tüm oyun geliştirme süreci boyunca devam ettirdiğimiz sıkı iş birliği sayesinde, Game Ready Sürücüleri oyunlarımız için özel olarak optimize ediliyor. Mükemmel bir uyum, kararlılık ve performans elde ediyoruz. Bu yaklaşımla, oyuncularımıza ilk günden itibaren mümkün olan en iyi oyun deneyimini sunmuş oluyoruz. ” - Billy Khan, Motor Teknolojisi Direktörü, id Software

Oyun geliştiricisinin grafik API'sinin kurallarını yorumlamasından belirli bir API çağrısının uzunluğuna kadar her şey, performans ve kararlılık üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir. Test ve değerlendirme sürecini hızlandırmaya ve kodlamaya yardımcı olmak amacıyla, NVIDIA NSIGHT Graphics gibi araçlar oluşturarak oyun geliştiricilerinin ve sürücü mühendislerinin bir oyunun her yönünü incelemelerine, performans işaretlerini inceleyip donanım birimi işleme hızını, SM doluluk, talimat ve bellek işleme hızını, önbellek isabet hızlarını ve çok daha fazlasını incelemelerine olanak sağladık.





Çok çeşitli genel ve dahili araçlar kullanılarak tanımlanmış sorunlar giderilebilir, engeller ortadan kaldırılabilir ve performans ve kararlılık artırılabilir. Bulgular geliştiricilere aktarılarak oyunlarını daha fazla optimize etmelerine ve iyileştirmelerine yardımcı olur.

NVIDIA sürücü mühendisleri, ek testler ve oyunun devam eden geliştirme süreci için test edip geliştiricilere ilettiğimiz yeni performans optimizasyonlarını eş zamanlı olarak kodlar. Gerektiğinde işletim sistemi değişiklikleri için Microsoft ile birlikte çalışıyoruz. Söz konusu oyuna fayda sağlayacak değişiklikler ve gelecekte bu programlamadan yararlanabilecek diğer tüm oyunlar içinse altyapı geliştiricilerimizle iş birliği yapıyoruz.

Yayın öncesi oyun derlemeleri ve sürücüler konusunda yapılan bu düzenli iş birliği hem geliştirme süreci boyunca hem de oyunun son aşama kilometre taşından sonra geliştiricilerin lansman sonrası güncellemelere odaklanmaya başladığı dönemde sürer. Geliştiricilerin odağı DLC ve diğer lansman sonrası öğelere kayarken Game Ready Sürücüsü ekibimiz, oyun piyasaya sürülmeden önceki son ana kadar mümkün olduğunca optimizasyona devam eder. Bu sayede GeForce'taki ilk oyun deneyimi, mümkün olabilecek en iyi şekilde gerçekleşir.





Performans önemlidir, ancak oyun sürekli çöküyorsa kare hızınızın ne kadar yüksek olduğu fark etmez. Bu nedenle, hem oyun piyasaya sürüldüğünde hem de oyunun programlamasını değiştiren yeni özellikler içeren yeni yamalar ve DLC eklentileri yayınlandığında en üst düzey güvenilirlik sağlayan, benzeri görülmemiş bir test programına da yatırım yaptık.

Şu anda Game Ready Sürücülerimiz tarafından toplam 89 masaüstü ve dizüstü bilgisayar GPU'su desteklenmektedir. Her birinin geliştirme boyunca ve sonrasında her oyun ve sürücü derlemesiyle titizlikle test edilmesi gerekir. Ancak bir PC veya dizüstü bilgisayar yalnızca bir GPU’dan ibaret değildir, aynı zamanda CPU ve RAM içerir. Kullanıcılar ise benzersiz davranışlara ve özelliklere sahip farklı işletim sistemlerinden birini yükleyebilir.

Çözüm: 4.500'den fazla GPU, CPU, RAM ve işletim sistemi yapılandırmasını kapsayan, donanım geçmişi 2012'ye kadar uzanan, devasa ve otomatikleştirilmiş bir test matrisi. Her bir oyunu ve sürücüyü bu masaüstü ve dizüstü bilgisayar yapılandırmalarında test ederek Game Ready Sürücüleri ve oyunların güvenilirliğini en üst düzeye çıkarıyoruz.

"NVIDIA'nın Game Ready Sürücüsü ekipleri, oyunlarımızı daha iyi optimize etmek ve onlarca PC yapılandırmasında uyumluluğu en üst düzeye çıkarmak için kendi dahili ekiplerimizle birlikte çalışarak GeForce oyuncularına daha iyi, daha güvenilir bir deneyim sunuyor. ” - Nicolas Rioux, Üretim Teknolojisi Küresel Başkan Yardımcısı, Ubisoft

NVIDIA'nın Game Ready Sürücüsü test süreci kapsamında tek bir günde, piyasaya sürülen ve yakında çıkacak olan çok çeşitli oyunlarda 1.000'den fazla farklı test yapılır. Bu, yalnızca 2021'de 1,8 milyon saatin üzerinde test yapıldığı anlamına geliyor. Bu kapsamda, Game Ready sürücüsü kalitesine tek bir yılda 214 takvim yılından fazla yatırım yaptık! Ayrıca gerekirse mühendisler devreye girip belirli sorunlara ve uç durumlara ilişkin hata ayıklamaları yaparak eksiksiz bir kapsama alanı sağlarlar.





Mega matrisimiz ayrıca, her sürücüyle birlikte yeni oyunlar için GeForce Experience Optimum Oyun Ayarları oluşturmamızı sağlar. Optimum Oyun Ayarları, tek tıklamayla en iyi görüntü kalitesini ve performansı elde edebilmeniz için masaüstü ve dizüstü bilgisayar donanım yapılandırmanıza özel en iyi oyun ayarlarını belirler. GeForce Experience'ı yükleyin ve desteklenen herhangi bir başlıkta Optimize Et seçeneğine tıklayın.





Sürücü kalitesi doğrulama sürecindeki son adım, her Game Ready Sürücüsünü Microsoft'un titiz Windows Donanım Kalitesi Laboratuvarları (WHQL) test prosedürüne göndermektir. Microsoft, yalnızca WHQL sertifikalı sürücüleri kullanmanızı önerir çünkü yalnızca bu sürücüler uyumluluk ve sorunsuz bir kullanıcı deneyimini garanti eder.





Her WHQL gönderiminde, bir sürücünün her yönünü kapsayan 1300'den fazla test bulunur:





Windows Hardware Lab Kit'in (HLK) çok çeşitli testlerini geçen sürücüler, maksimum sürücü kalitesini ve güvenilirliğini doğrulayan için bir WHQL sürüm imzası alır. NVIDIA, her bir sürücüsü WHQL sertifikasına sahip tek GPU satıcısıdır.





"Yenilikçi, sürükleyici ve duygusal oyun deneyimleri yaratmak için çalışıyoruz. NVIDIA'nın Game Ready Sürücüsü programı, oyuncularımızın bu hikayelere kendilerini tamamen kaptırabilmesi için oyunumuzdaki performansı ve güvenilirliği en üst düzeye çıkarmamızı sağladı!” - François Perraton, Üst Düzey Teknik Yapımcı, Eidos-Montréal

Tüm bu çalışmalar tamamlandığında sürücüyü GeForce.com ve GeForce Experience aracılığıyla piyasaya sürüyoruz.. Game Ready Sürücüsü Programı ve kalite vaadimiz tüm bu çalışmalara dayandığından, minimum düzeyde test edilmiş vasat beta sürücüleri yayınlamıyoruz. Müşterilerin kafasını karıştıran, farklı oyun ve ürünleri destekleyen, farklı geliştirme dallarından çatallanmış ve birbiriyle çakışan birden çok beta sürücüsü yayınlamıyoruz.

Yüzlerce kişinin çalıştığı uçtan uca Game Ready Sürücüsü sürecinin tamamı, GeForce sürücüsünün gelişiminin her yönünü etkiler ve her oyunun dahili kilometre taşlarıyla sıkı bir şekilde entegre edilmiştir, böylece listelenen her oyunda ilk günden itibaren mükemmel bir deneyim elde edebilirsiniz.



En Yeni Özellikler Ve İşlevsellik İçin Game Ready Desteği

Yukarıdakilere ek olarak, GeForce Game Ready Sürücüleri ayrıca NVIDIA DLSS ve NVIDIA Reflex gibi en yeni, oyunun kurallarını değiştiren özellikleri destekler. Tüm bunlar için, oyun ve özellik kodlarının sürücü kodu üzerinden akması gerekir Böylece sürücü kodu, oyunculara daha yüksek kare hızları ve daha düşük sistem gecikmesi sunabilir.

Test matrisimiz bu özelliklerin hepsinin birlikte çalışmasını sağlar, uzmanlar entegrasyonlar üzerinde piksel düzeyinde kalite kontrolleri gerçekleştirir, kıyaslama ekipleri ve otomatik sistemler performansı kontrol eder ve geliştirme ortakları da aynı şekilde çalışır. Sürücü sürümleri arasında herhangi bir değişiklik gerekirse, NVIDIA DLSS ve Reflex için .dll güncellemeleri, dağıtımdan önce titizlikle test edilen otomatik web tabanlı süreçler aracılığıyla kablosuz olarak iletilebilir.

Ayrıca, sürücü programımız NVIDIA Görüntü Ölçeklendirme gibi yeni NVIDIA Kontrol Paneli özelliklerini sunar ve NVIDIA Reflex oyun içi sistem gecikmesi izleme ve Freestyle filtreleri gibi özellikler için GeForce Experience ile birlikte çalışır. Evet, bu da garantili kalite ve istikrar için aynı test sürecinden geçiyor.



Biz Buna “Game Ready” Diyoruz.

En sevdiğiniz oyunlarda en iyi deneyimi sunan GeForce Game Ready sürücüleri, Geliştiriciler ile iş birliği içinde hassas bir şekilde tasarlanmıştır ve maksimum performans ve güvenilirlik için hem masaüstü hem de dizüstü bilgisayarlara yönelik binlerce donanım yapılandırmasında test edilmiştir.

Yorum Yok

Yorum Yazın

Makaleye yorum yazabilmek için oturum açmanız gerekiyor. Aşağıdaki butona tıklayarak hesabınıza giriş yapabilirsiniz.